​Media Azi: Accesul presei la baze oficiale de date – probleme tehnice și soluții blocate în Parlament

Details

Instituțiile media care vor să acceseze în continuare date complete despre companiile înregistrate în Republica Moldova urmează să încheie contracte noi cu Agenția Servicii Publice. Asta după ce, de aproape trei luni, jurnaliștii nu pot accesa platforma care până acum oferea aceste informații contra plată. Responsabilii de la Agenție susțin că sistemul de căutare WebInfo „a fost retras din exploatare din motive tehnice”. În schimb, redacțiile pot utiliza o nouă platformă – Acces Web, dar asta doar în condițiile în care depun o cerere, încheie un nou contract și achită o taxă de conectare de 1024 de lei.

Între timp, un proiect de lege care ar da mass-mediei acces gratuit la datele din mai multe registre și care a fost promovat încă în toamna anului trecut, a „înghețat” în Parlament.

————————————————————————————————

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.mdwww.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.