(Tutorial digital) Instrumentele de productivitate, un must have al zilelor noastre

Details

Examene, teste, lecții… ritmul fiecărei zile este tot mai intens și obositor. Dar avem norocul să trăim în era digitală și… să gestionăm acest mod de viață alert! Este de ajuns să utilizăm într-un mod inteligent tableta sau telefonul mobil – pe post de organizator al timpului, instalând aplicații de productivitate. 

Deși, la prima vedere, ar putea să pară complicat sau neclar, instrumentele de productivitate pot să aducă mai multă ordine și mai multă organizare în viața ta de zi cu zi. De fapt, acesta și este rolul lor – să sistematizeze și să prioritizeze lucrurile importante pentru fiecare persoană în parte. Deci, și pentru tine!

Începem cu Google Docs, un serviciu gratuit de la Google, care permite crearea de documente, foi de calcul, prezentări sau chestionare ce pot fi elaborate și gestionate împreună cu colegii, în același timp, chiar dacă ei se află la un alt computer și în alt loc.

De la lansarea sa în 2008, Evernote este, probabil, unul dintre cele mai populare instrumente de productivitate din lume. Acesta permite să stocați totul – de la fotografii, note vocale, texte, până la copiile facturilor.

Google calendar, o altă aplicație populară dezvoltată de Google, le permite utilizatorilor să creeze și să editeze evenimente. De asemenea, pot fi adăugate locații pentru evenimente și pot fi invitați alți utilizatori la ele.

Creată la Berlin în anul 2011, aplicația de task management Wunderlist este disponibilă atât în versiune gratuită, cât și contra plată. Această îți permite să notezi idei, lucruri de făcut sau locuri de vizitat. Dacă lucrezi în comun cu un coleg de școală sau universitate la un proiect, planifici o vacanță sau îți faci lista de cumpărături, Wunderlist îți va permite să distribui cu ușurință notițele sau listele făcute, așa încât orice colaborare cu cineva să se producă ușor și instant.

Ca de obicei, menționăm că lista pe care v-am prezentat-o nu este exhaustivă, iar unora ar putea să le pară chiar subiectivă. De aceea, vă îndemnăm să ne scrieți, în comentarii, ce instrumente de productivitate folosiți și le recomandați și altora. Fiți în pas cu tehnologiile și faceți viața voastră mai ușoară cu ele!

______________________

Realizarea acestui video a fost posibilă datorită suportului generos din partea poporului American și Britanic prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și UK Aid. Conținutul acestui material ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea UK Aid, USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.