Media Azi: Partizanat la cele trei tabere de televiziuni afiliate politic

Details

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a monitorizat zece posturi tv în recenta campanie electorală. În emisiunea Media Azi, cercetătoarea Aneta Gonța face o sinteză a celor cinci rapoarte de monitorizare prezentate public de CJI, observând că  televiziunile afiliate politic au înlocuit știrile echidistante cu povești electorale, în care candidații erau fie eroi pozitivi, fie negativi. Cei pozitivi au avut parte de context exclusiv pozitiv și de titluri laudative. Cei negativi – au fost etichetați și au luat note proaste de la jurnaliști. Despre partizanat politic, dezechilibru de gen, folosirea unei singure surse, refuzul de a oferi dreptul la replică și, în general, despre pluralismul de opinie limitat în recenta campanie electorală – aflați mai multe din emisiunea Media Azi.

————————————————————————————————

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.