Media Azi: Jurnalista Monica Ulmanu, despre istoria din spatele unui premiu Pulitzer

Details

În mai 2020 au fost anunțați câștigătorii prestigiosului premiu Pulitzer. Una dintre distincții a fost oferită echipei de jurnaliști a cunoscutei publicații The Washington Post, care a documentat numeroasele locuri de pe Pământ în care temperatura a crescut cu 2 grade Celsius ca urmare a schimbărilor climatice, ajungând la un prag despre care specialiştii avertizează că ar putea fi catastrofal. Premiul a fost oferit la categoria jurnalism explicativ. Din echipa de jurnaliști care a fost distinsă cu acest premiu face parte și Monica Ulmanu, originară din România, editor grafic la The Washington Post din 2018 (detalii din CV-ul Monicăi Ulmanu). Monica Ulmanu a povestit pentru Media Azi istoria din spatele acestui premiu, punctând diferența dintre jurnalismul explicativ și cel de investigație.

————————————————————————————————

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.mdwww.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.