Media-Azi: De ce nu se autosesizează autoritățile statului la investigațiile jurnalistice?

Details

Jurnaliştii, în special cei de investigaţie, își doresc prin anchetele pe care le realizează,  ca organele de drept să se autosesizeze în cazurile clare de corupție și conflicte de interese. De multe ori, însă, reacţia acestora întârzie.

În ce măsură jurnaliștii pot miza ca ANI să se autosesizeze din investigațiile jurnalistice? Constituie sau nu aceste anchete probe pentru inițierea unei proceduri penale? Care este finalitatea dosarelor intentate?

Moderatoarea Anastasia Nani, discută la aceste subiecte cu invitații emisiunii- jurnalista Lilia Zaharia şi ex-vicepreşedintele Comisiei Naţionale de Integritate, Victor Strătilă.

__________

Emisiunea „Media  Azi” este realizată săptămânal de Centrul pentru Jurnalism Independent. Prin intermediul ei, ne propunem să scoatem în prim-plan problemele cu care se confruntă în prezent jurnaliștii din media autohtone și să identificăm soluții pentru ele. Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, Media Azi și Mediacritica, și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea este produsă cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.