Media Azi: Cum reflectă presa de pe ambele maluri ale Nistrului relația dintre Chișinău și Tiraspol

Details

Subiectele despre procesul de reglementare transnistreană și relația Chișinău-Tiraspol nu au fost o prioritate pentru mai multe instituții media de pe ambele maluri ale Nistrului. Este una dintre principalele concluzii ale raportului „Reflectarea procesului de reglementare a diferendului transnistrean în mass-media”, lansat de Centrul pentru Jurnalism Independent și OSCE. Monitorizarea presei, 7 instituții media de pe dreapta Nistrului și 3 din regiunea transnistreană,  a avut loc în aprilie, atunci când pe ambele maluri ale Nistrului a fost anunțată starea de urgență, și în iunie, când s-au produs anumite relaxări și au fost anulate câteva restricții.
Potrivit monitorizării, mass-media de pe cele două maluri ale Nistrului au reflectat subiectele de referință din perspective diferite. Despre concluziile cercetătorilor, dar și recomandări către jurnaliștii care abordează diferendul transnistrean, aflați în cadrul unei noi ediții a emisiunii Media Azi cu jurnalistul Dumitru Stoianov.
————————————————————————————————

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.mdwww.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.