Media Azi: Când lipsa de transparență a partidelor închide ușa în fața jurnaliștilor

Details

Tot mai des reporterii de la anumite instituții de presă nu sunt lăsați la evenimente de interes public. Astfel, echipei de filmare a TV8 i s-a interzis, marți, 25 septembrie, pentru a treia oară, accesul la briefing-urile săptămânale ale Partidului Democrat.
Jurnalista Anastasia Nani, moderatoarea emisiunii Media Azi, și-a propus să discute despre acest nou incident cu directoarea Ziarului de Gardă, Alina Radu, și reprezentanți ai PDM. Ultimii însă nu au dat curs invitației de a participa la emisiune.

Aflați de ce acceptarea selectivă a jurnaliștilor la un eveniment sau altul organizat de un partid contravine legislației media și de ce un astfel de refuz este calificat drept abuz.
La fel, vedeți ce poate face un jurnalist în cazul în care îi este obstrucționat accesul la informație și în ce măsură astfel de situații ar putea fi prevenite prin solidarizarea breslei.

_________________________________
Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.
Emisiunea Media Azi este realizată în cadrul proiectului MEDIA-M, implementat de Internews cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.